Chocolade chia mousse ( 4 personen)
 
Een heerlijk tussendoortje of toetje!
Meng 4 koppen amandelmelk, 2 bananen of 1 banaan en 1 avocado , 2 lepels chia zaad,
2 koppen rood fruit ( zoals bessen, frambrozen)   in een blender . Eventueel wat agavesiroop toevoegen.  Zet het vervolgens een uurtje in de koelkast.
Serveer de mousse in glazen eventueel gegarneerd met wat fruit of noten.

 

Mueslirepen  (glutenvrij)
 
Deze gezonde mueslirepen zitten boordevol voedingsstoffen, eiwitten en gezonde vetten en zorgen voor energie.
Meng in 1 kop gemengde noten (bijv. amandelen, hazelnoten, 1 kop gemengde zadenf ( bijv. pompoenpitten, sesamzaadjes) , 1/4 kop gehakte dadels, 1/4 kop cacao nibs (raw) halve tl zeezout en  1/1/2 kop havermout door elkaar. Voeg daarna een halve kop gesmolten kokosolie gemengd met een 1//4 kop ahornsiroop aan het mengsel toe. Meng alles goed door elkaar en doe het in een met bakpapier bekleedde cakevorm. Druk stevig aan , leg er vervolgens nog een laag bakpapier op en zet het een uurtje in de koelkast. Snijd er vervolgens repen van en verpak deze in folie zodat ze makkelijk zijn mee te nemen naar school of werk. Ideaal al tussendoortje voor kinderen!
 

Chocolade muffins (12 stuks) 

Ingrediƫnten : 175 gram speltmeel, 140 gram havermout, 1 eetlepel raw cacaopoeder, 2 thl. bakpoeder, 2 thl. natriumbicarbonaat, 1 potje (240 gr) biologische appelmoes, 4 eetlepels vloeibare kokosolie, 2 eieren, 80 gram kokosbloesemsuiker. Eventueel 2 eetlepels biologische bosbessenjam.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 gr C (180 heteluchtoven)
Meng speltmeel, havermout, kokosbloesemsuiker, cacao, bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout in een mengkom. Voeg daarna de appelmoes , kokosolie en de eieren toe en meng alles door elkaar .
Vul een muffinvorm met het mengsel en laat het gedurende 10 minuten rusten. Bak de muffins vervolgens af in de oven 10 - 15 minuten . En smullen maar van deze muffin welke rijk is aan gezonde vetten en voedingsstoffen.