Doperwtensoepje met gerookte forel  (Amuse Puur Gezond)  
Ingrediënten  2 teentjes knoflook, 2 el. olijfolie, 150 gr. broccoli, 450 gr. doperwten , 500 ml. groentebouillon, spelt of boekweit cracker/toast, 100 gram gerookte forel, tuinkers
Bereiding: Knoflook pellen en 1 teen snipperen, Olijfolie verhitten en gesnipperde knoflook hierin zacht bakken. Broccoli schoonmaken en in roosjes en steel in stukjes snijden. Broccoli en doperwten en bouillon aan knoflook toevoegen en aan de kook brengen. Geheel  ca. 10. min. laten koken. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper. Toast met knoflookolie besprenkelen. Forel in repen snijden die net zo groot zijn als de toastrepen. Forel op toast leggen en garneren met tuinkers. Soep in 8 of 10 kleine kopjes of kleine hoge glaasjes scheppen en foreltoast erbij serveren. Soep eventueel garneren met een lepeltje crème fraiche
 
  Afbeelding invoegen
Mango - avocado salade met garnalen ( Puur Gezond)  (voorgerecht) ( 4 personen)

Ingrediënten 1 el olijfolie, 1 mespunt pittige paprikapoeder 1 teentje knoflook, 300 gram grote garnalen (liefst rauw) 2 kleine mango's , 2 avocado's 1 el. limoensap, enkele takjes verse koriander, 2 bosuitjes, 50 gram rucola
Bereiding: Meng de olie met het paprikapoeder en pers de knoflook er boven uit. Meng de garnalen door deze marinade en zet dit minimaal 30 minuten in de koelkast. Maak de mango's schoon en snij het vruchtvlees in partjes Maak de avocado schoon en snij het vruchtvlees in partjes. Meng de mango met de avocado en het limoensap Knip de koriander fijn en snij de bosuitjes in ringetjes. Schep de koriander en bosui door de salalde. Verdeel de rucola over 4 borden of kommetjes. Verdeel de salade erover. Verhit een wok en bak hierin al omscheppend de garnalen gaar (ze zijn gaar als ze roze kleuren) Verdeel de garnalen over de salade. 
  Afbeelding invoegen
Kalkoen filet uit de oven  (okoko recept) 

Ingrediënten 
40 gr. walnoten, 2 el. havermout, 1 teentje knoflook, 15 gr. platte peterselie , 4 eetlepels olijfolie, 1 stuk biologische kalkoenfilet ( 500 gr.) 150 gram verse cranberry's , 2 uien 
Bereiding: Meng in keukenmachine walnoen, havermout , knoflook, peterselie en 2 eetlepels olijfolie tot een rul mengsel. Voeg naar smaak wat zou en peper toe. Leg het stuk kalkoenfilet op een plank en snijd het in de lengte twee keer in tot op 2 cm. van de onderkant. Vul de inkepingen met het walnotenmengsel en druk het mengsel goed aan. Het vlees staat hierdoor aan de bovenkant goed open. Bind de kalkoenfilet elke 2 cm. op met rolladetouw. Wrijf de kalkoenfilet rondom in met zout, versgemalen peper en wat olijfolie en leg het met de gevulde kant naar boven in een ingevette braadslede . Meng in een kom de cranberry's met de sjalotjes wat zout en peper en 2 el. olijfolie en verdeel dit mengsel rond de kalkoenfilet. Braad de kalkoenfilet in de oven in 40 - 50 min. mooi bruin en gaar. Neem de braadslede uit de oven en laat de kalkoenfilet afgedekt met alluminiumfolie nog 10 min. staan. Snijd de kalkoenfilet in plakken van 1 cm. dik en leg ze dakpansgewijs op warme borden. Schep de canberries ernaast. Lekker met zoete aardappel en spruitjes. 
  Afbeelding invoegen