Spinazie omelet (2 personen)
 
Ingrediƫnten: 4 eieren, 300 gram spinazie of winterpostelein. Optioneel plakjes gerookte zalm, tomaatjes . Kurkuma, zwarte peper, zeezout. Roomboter, extra vierge olijfolie of reukloze kokosolie.
De spinazie kort in een koekenpan smoren. Eieren er aan toevoegen en eventueel zalm en tomaatjes.
In plaats van kurkuma en peper , basilicum of oregano gebruiken voor een heel andere smaak.
Een snel en gezond lunch gerecht!

Vega spelboterhammen met humus
 
Ingredienten voor 2 belegde boterhammen . 150 gram rucola of veldsla , 1 ui, 1/2 bakje champignons, halve paprika en 2 eetlepels humus (bij voorkeur zelf gemaakt)
Bak de uien champignons en paprika kort met wat olijfolie. Besmeer de boterhammen rijk met humus en beleg daarna met het groentenmengsel!
Een heerlijk en supergezond lunchgerecht!
       
 
Humus
 
1 blikje kikkererwten
1/2 pot paprika's
knoflook
Doe alle ingredienten in een kom en pureer met de staafmixer (wat over is kun je nog enkele dagen afgedekt in koelkast bewaren)
Klaar is je zelfgemaakte humus
 
 
 
 
Paprika's met quinoa en gehakt
 
ingrediƫnten: 4 grote rode paprika's , 400 gram biologisch gehakt, 4 kopjes biologische quinoa of 350 gram, 1 prei, 1 ui, eventueel maiskorrels, italiaanse kruiden, verse basilicum, tomaten saus (bij voorkeur vers gemaakt) of pot biologisch .
Boen de paprika's schoon, was de biologische quinoa gronddig en kook de quinoa zachtjes gaar in 10 minuten in ong. 800 ml. water. Rul het gehakt met de italiaaanse kruiden en wat zeezout en voeg vervolgens prei, ui aan toe. Meng het gehaktmengsel door de gekookte quinoa en vul  de paprika's Plaats deze in een ovenvaste schaal en overgiet de paprika's met de tomatensaus en plaats de schaal gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven van 180 gr. C. Garneer met basilicum . Serveer met een groene salade . Een gezonde italiaanse maaltijd boordevol vitaminen , mineralen en gezonde eiwitten.