Lezing 'Voeding voor je brein'

zondag 19 maart 2019 van 13.30 - 15.30 uur i.s.m. cultuurhuis de Nieuwe Veste Opzoomerlaan 106 Hellevoetsluis 

Om onze hersenen in goede conditie te houden en goed te laten functioneren zijn gezonde voedingsstoffen van groot belang. Voeding met de juist zo belangrijke voedingsstoffen spelen een belangrijke rol bij diverse processen zoals het geheugen, concentratie, je vermogen informatie op te nemen , depressieve gevoelens, en gevoel van welbevinden. Maar welke voedingsstoffen zijn belangrijk en waarom?

On s brein is een gevoelig orgaan welke bij onvoldoende aanwezige essentiële vitaminen, mineralen en gezonde vetzuren minder optimaal funktioneert . Helaas zijn de zo belangrijke voedingsstoffen niet altijd meer aanwezig in ons hedendaags voedingspatroon. De vitaminen en mineralen die onze hersenen juist zo hard nodig hebben komen in veel mindere mate voor in ons huid voedingspatroon. Tijdens de lezing krijgt u uitleg over welke voedingsstoffen met name van belang zijn voor ons brein en welke voeding een minder geschikte keuze. is.

 

 

 

 

 

Lezing  'Voeding als medicijn'   

dinsdag 15 januari 2019  19.30-21.30 uur i.s.m. Leer& Beleef in cultuurhuis "Nieuwe Veste" Opzoomerlaan 

Meer dan ooit weten we dat voeding enorme invloed heeft op onze algehele gezondheid . 

Deze avond biedt je praktische handvatten hoe je zelf je gezondheid kunt ondersteunen en/of herstellen en een gezond gewicht kunt bereiken door het maken van de juiste voedingskeuzes. Er wordt aandacht besteed aan voeding in relatie tot diverse (chronische) gezondheidsklachten en het behouden van VITALITEIT. 

Kosten deelname € 7,50  (voor leden bibliotheek € 5,00) incl. koffie/thee en gezond lekkers

Inschrijven bij www.leerenbeleef.nl  meer informatie info@puurvit.nl 06 50865570 

 

Lezing/info ochtend  (koffie/plus ochtend)

9 januari 2019 van 14.00 - 15.30 uur 

"Langer vitaal met gezonde voeding"  i.s.m. "Leer en Beleef" bij Infirmerie Brielle 

Wanneer we ouder worden willen we graag zo lang mogelijk vitaal blijven. Door gezonde voeding en leefstijl kun jezelf een positieve bijdrage leveren aan je gezondheid. Maar wat zijn dan gezonde keuzes en welke voedingsstoffen spelen een grote rol bij het behouden of verbeteren van vitaliteit? 

Tijdens deze ochtend ontvangt u handvatten en tips welke voeding en voedingsstoffen met name van belang zijn voor het behouden van VITALITEIT en daarbij positieve invloed heeft op diverse (chronische) gezondheidsklachten! 

inschrijven bij www.leerenbeleef.nl 

meer informatie 06  50865570 of info@puurvit.nl

 

 

 

 

 

 


Lezing/info avond Diabetes type 2 omkeerbaar?

Nog nader te bepalen datum 

Helaas raken steeds mer mensen (jong en oud) bekend met diabetes type 2 . Wat kun je er zelf aan doen deze nieuwe 'volksziekte'te voorkomen en kun je je zelf beter maken? Ondanks veel verleidingen welke op de loer liggen kun je door het maken van de juiste voedingskeuzes en meer beweging zelf een positieve invloed uitoefenen op het voorkomen en herstellen van gezondheidsproblemen horende bij Diabetes type 2 . Tijdens deze avond ontvang je handvatten voor juiste voedingskeuzes en leefstijladvies welke zowel preventief maar ook herstel van je algehele gezondheid bevorderen waardoor het mogelijk is diabetes type 2  om te keren.

"De beste dokter staat in de keuken"

Kosten deelname € 7,50 incl. koffie/thee en gezond lekkers (Leden bibliotheek € 5,00 ) 

Opgave bij www.leerenbeleef.nl of info@puurvit.nl