Rauwe gevulde speculaas (heel lekker!) 
Ingrediënten : 150 gr. witte amandelen (of amandelmeel), 250 ongebrande cashewnoten, 6 zachte ontpitte dadels , 40 gr. speculaaskruiden, 2 el. geraspte kokos, 2 el. gesmolten kokosolie , 4-5 el. honing 1/2 tl. vanillepoeder (van vanillestokje) 
Bereiding: Cashewnoten fijnmalen in keukenmachine. speculaaskruiden, dadels en 2 el. honing toevoegen en  verder fijnsneden. Daarna met de hand kneden en deeg in tweeën delen. 1 laag in met bakpier bekleed (cake)blik aandrukken. Voor vulling amandelen tot meel in de keukenmachine fijnmaken, kokos toevoegen,kokosolie, vanillepoeder en 2 el. honing toevoegen. Verdelen bovenop eerste laag "speculaas"en daarna nog 1 laag speculaasmengsel aanbrengen. Plaats in de koelkast om het wat steviger te laten worden. Daarna genieten van deze gevulde speculaas!
  Afbeelding invoegen
Gezonde appelbeignets ( suikervrij en glutenvrij)

Ingrediënten: 3 stevige appels , 75 gram rijstmeel, 50 gram boekweitmeel, 1 tl. wijnsteenbakpoeder, 2 el. honing, 150 ml amandel of havermelk, citroensap en snufje zout. Bereiding: Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd daarna de appels in plakken van een halve centimeter. Doe de appels in een kom en meng deze met kaneel en citroensap. Meng daarna amandel of havermelk , ei , honing samen met meel en bakpoeder. Haal de appelschijven door het beslag totdat ze helemaal bedekt zijn en bak de beignets in kokosolie in een wok of frituurpan gedurende 5-6 min. Poedersuiker is niet echt nodig! 
  Afbeelding invoegen

      
Kerst fruitsalade (leuk voor kinderen!)

Deze super eenvoudige fruitsalade is niet alleen lekker en gezond maar ziet er ook leuk uit! 
Ingredienten:  6 kiwi's , ong. 8 aardbeien.Kiwi's in plakjes snijden en dakpansgewijs decoreren op platte schaal . De stam is gemaakt van de schil van de kiwi's.
  Afbeelding invoegen